Hazelburn Rundlets & Kilderkins
Hazelburn Distillery upphörde 1925 i samband med USA’s totalförbud av alkohol. 1997 påbörjades försöken hos Springbank med att producera en trippeldestillerad whisky i samma stil som det ursprungliga Hazelburn Distillery än gång haft.
Whiskykritikerna diskuterar:
Erik Fellman:
Den här whiskyn bjuder på en väldigt komplexdoft av torkad frukt och en väldigt markant fatkaraktär. Den känns lite kryddig till smaken men även här slår den torkade frukten igenom och en liten rökighet kan anas när man njuter av den. Väldigt stark eftersmak som sitter i ett tag bjuder den också på.
Victor Jerlin:
Första man tänker på är kryddigheten i smaken, med lite spritiga och oljiga eftertoner. Ingen rökighet alls vilket jag tycker är synd, och som jag brukar tycka ner det kommer till Hazelburn blir upplevelsen mycket trevligare med lite vatten i.
Lämna ett svar