Ichiro’s malt Chichibu Chibidaru
Är på 53,5 % och finns endast 3900 flaskor. Chichibu destilleriet öppnades 2008 av Ichiro Akuto och har sen dess blivit kända för att släppa väldigt goda whiskys i låg ålder.
Just Chibidaru har lagrats i 4 år i quarter cask bourbon-fat.
Whiskykritikerna diskuterar:
Erik Fellman:
Söt blomdoft möter en med lite marsipan över sig ihop med en kola doft så väldigt söt rakt igenom. Till smaken håller den det söta temat och du kan känna allt från honung och kola till lite mint. Även eftersmaken är väldigt söt och det här är nog en av de sötare whiskys som jag har provat.
Victor Jerlin:
Doftar lite sött, anar vaniljtoner och kanske en liten hint av apelsin. Väldigt mild på något vis för sin styrka. Känner ingen rökighet över huvud taget. Efter att ha vattnat den lite så tyckte jag att den framträdde som nästan starkare än innan.
Lämna ett svar