Knob Creek
Bourbon har tagit sitt namn från det county (län) i Kentucky där den först tillverkades. Numera kan den tillverkas var som helst bara den görs på minst 51 procent, men inte mer än 80 procent majs (resten är råg eller vete) och lagrats på nya, kolade ekfat i minst två år. Ekfaten ger en kraftig bränd karaktär och en tydlig ton av vanilj och karamell åt drycken. Bourbon destilleras oftast i kolonnapparat men även enkelpanna förekommer.
Whiskykritikerna diskuterar:
Erik Fellman:
Det första som slår en är den tydliga doften av ekfatet och med svaga söta toner av vanilj. Till smaken är det även här ekfatet som är markant och även mer söta toner av vanilj som sitter i ett tag även efter att sista droppen slinker ner. Det här är en trevlig liten Bourbon som vi kan rekommendera er.
Victor Jerlin:
Det här är andra fina bourbonen jag testar, och jag tycker den ar nämnvärt godare än Hudson Baby Bourbon som vi tidigare recenserat här. Rent generellt var den den traditionella bourbon-smaken inte lika överdriven i den här, utan höll sig på en rätt
lagom nivå. Man anar också lite eksmak vilket jag tyckte var trevligt.
Lämna ett svar