Laphroaig QUARTER CASK
Laphroaig grundades 1815 och drevs av samma familj framtills 1954. Just Quarter cask lagras i mindre fat, och får därav 30% mer ek-yta i kontakt mot whiskyn. Den är inte heller kylfiltrerat eftersom man förr i tiden då Quarter casks var vanliga inte brukade göra så.
Laphroaig är kända för sin hårt torvade och väldigt rökiga whisky.
Under testningen så kom en kollega in i rummet varav det första han säger, utan att ens sett whisky-glaset, är ”här stinker det sprit!”. Helt klart inte en diskret whisky.
Whiskykritikerna diskuterar:
Victor Jerlin:
Första doftintrycket är rökigt, första smakintrycket är rökigt. Eftersmaken är rökig! Efter att ha tillsatt vatten så är det fortfarande bara rökigheten man tänker på. Om jag måste skriva något annat, vilket absolut inte behövs, så är det lite oljighet, och kanske lite söt.
Lämna ett svar